Verkeersregels in het buitenland

Hoe hoog zijn  de boetes, mag je flitspaalsignalering gebruiken, wat moet je bij je hebben en zijn er nog meer regels in het buitenland. Een en ander is samengevat in deze infographic

 

Inbraakveiligheid

In Apeldoorn heeft het dievengilde een truc met cocktailprikkers om te zien of er langere tijd iemand niet thuis is. In Tilburg gebruikt men daarvoor een stukje karton

Zie ook de inbraakveiligheidtips van kassa/VARA

 

ICE: In Case of Emergency

ICE (afkorting voor In Case of Emergency) is een in 2005 gestart initiatief om bezitters van een mobiele telefoon ertoe te bewegen telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun telefoontoestel onder de naam ICE op te slaan. De hulpverleners kunnen deze nummers dan direct bellen als de eigenaar bij een ongeluk betrokken is.

Lees meer: ICE: In Case of Emergency

TIA of beroerte.

Tijdig herkennen TIA/beroerte en wat te doen

Klik HIER om te zien hoe je tijdig een TIA of beroerte kunt herkennen. Dit is zeer belangrijk omdat sommige behandelingen binnen enkele uren na de TIA/beroerte van start moeten gaan om (mogelijke) schade te beperken.

 

 

Pas op voor oplichters en zakkenrollers

Waar je ook naartoe reist, overal kan je het slachtoffer worden van sluwe oplichters die het op je geld en je waardevolle bezittingen gemunt hebben. Oplichters kennen ontelbare trucjes om argeloze toeristen in de val te lokken, maar met een beetje gezond verstand kan je al heel wat ellende voorkomen. Wees daarom op je hoede als je één van deze veel voorkomende scenario’s herkent.

Lees meer: Pas op voor oplichting

Tekenbeet

 Wat stel je vast bij een tekenbeet?

  •  Een teek op de huid
  • Na enkele uren kan de beet beginnen te jeuken
  • Volgezogen met bloed is een teek ongeveer even groot als een erwt

 Wat doe je bij een tekenbeet?

Lees meer: Tekenbeet